Кијевска Русија
1

Аутор: Георгије Вернадски
Област: Средњи век
Издавач: Утопија
Година издања: 2014
Где могу купити ову књигу: www.korisnaknjiga.com

Кијевска Русија Георгија Вернадског, даје прилику да се са периодом руске историје од пре једног миленијума упознамо на научно утемељен али ипак приступачан начин. Реч је о опширној научној монографији, први пут објављеној на енглеском језику у САД 1948. године, а која је у потоњим деценијама постала стандардан приручник за овај период руске историје. Заснована на широком корпусу извора и литературе ова књига даје панорамски поглед на историју и цивилизацију Кијевске Русије – политичка историја запрема централни простор али је велика пажња посвећена тематском разматрању економије, друштвеног и државног уређења, права, уметности и књижевности, религији, односу са спољашњим светом и другим темама.

Објављивање Кијевске Русије Георгија Вернадског, класика историографске литературе, представља важан догађај на нашој издавачкој сцени. Читаоци који желе да се упознају са раном руском историјом не би смели да је пропусте. На уму треба да имају да је реч о опсежној и темељној књизи, о тешком штиву за ишчитавање. Надамо се да ће ускоро бити објављена књига Монголи и Русија, у којој је Вернадски обрадио татарску владавину Русијом и успон Московије, која је у припреми.

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Unported