ИСБИ:Пишите нам...
Ако желите да добијате повремена обавештења о новостима на Историјској библиотеци, упишите свој имејл и кликните на "Пошаљи":


Ако желите да нам укажете на неку типографску грешку, да нам нешто предложите, или да потражите савет у вези са нечим, можете то урадити путем овог онлајн формулара.

НЕМОЈТЕ:

  • Бити нељубазни или увредљиви.
  • Наручивати чланке. Уређивачи Историјске библиотеке раде добровољно и према својим интересовањима. Можете предложити неку тему, али немојте писати кратка "наређења" од пар речи типа poreklo crnogoraca na osnovu istorijskih cinjenica, србски краљеви, све о милошу обилићу, желим да знам нешто више о… и сл. јер на такве мејлове нећемо одговарати. Нико не воли да му се наређује, па не волимо ни ми.
  • Тражити пиратске линкове.
  • Ако желите нешто да нам предложите, онда то образложите, немојте нам слати кратке реченице типа имам предлог за вас, без поздрава, без икаквог објашњења и без потписа.
  • Постављати питања која захтевају дубље научно истраживање као нпр. порекло неког народа, порекло неког имена или презимена, јер ми се тиме не бавимо.

На мејлове који садрже горе наведено, нећемо одговарати.

Ваше име*
Ваш имејл*
Тема
Ваш текст*

Напомена: Поља означена астериском (*) су обавезна.

Такође нас можете контактирати путем имејла.

Ако желите да нас похвалите или критикујете, можете то учинити у нашој

Анонимни корисник (13 May 2010 14:32)

Sve je ok, samo pokrijte vise oblasti.

Oblasti se pokrivaju u zavisnosti od interesovanja naših urednika. Sajt je nama pre svega hobi, ne obaveza, tako da je svako slobodan da piše o onom što ga zanima, a ne o onom što je potrebno. Tako ćete naći na primer članke o nekim malo poznatim a zanimljivim ličnostima iz npr. srednjeg veka, ali zato nećete naći o nekim mnogo poznatijim i važnijim ličnostima 20. veka iz prostog razloga što za sada sve naše urednike više zanima srednji vek! :) Konkurs je stalno otvoren, i ko god želi da piše o oblastima u kojima smo slabo pokriveni (a i o onima u kojima smo dobro pokriveni) je dobro došao. Jedini uslov je da se bazira na proverenim izvorima i merodavnoj literaturi. :)

Анонимни корисник (27 Apr 2010 17:54)

Svaka cast :)))

Zelim Vam puno uspeha u radu. Samo tako nastavite :)))))

Анонимни корисник (25 Sep 2008 12:14)

… Za autorе. Bogat, raznovrstan sadrzaj sa ponecim za svakoga. Cesto i dalje navracati!
Boris Babic, Beograd

milloshmillosh (13 Oct 2008 23:14)

Dakle, uglavnom cu reci ono sto sam vam (Brunehildi i Urosu) i rekao. Da, buducnost znanja je u uzestrucnim projektima zasnovanim na vikiju (bar za narednu deceniju). U tom smislu, podrzavam u potpunosti pravljenje ovakvih projekata. Naravno, ocekujem da broj clanaka naraste znacajno u neko naredno vreme.
Problem koji imam s vasim projektom jeste vrlo restriktivna licenca, koja, fakticki, onemogucava druge ljude da doprinesu onome sto ste vi uradili. Jasno mi je da imate averziju prema Vikipediji na srpskom, ali to se ne tice samo Vikipedije. Uostalom, svako ko bi uzimao vas clanak i prenosio ga tamo, morao bi da kaze ko je sve prethodno taj clanak pisao.
Svasta bi se moglo raditi na osnovu materijala koji vi napravite (izmedju ostalog, i udzbenici), ali… Takodje, licenca je i problem za prikupljanje ljudi koji bi hteli da doprinesu ovoj temi. Drugim recima, pozivam vas da razmislite jos jednom o uslovima licenciranja — dok vam to jos nije postalo previse komplikovano.

Vikipedija nema veze s ovim projektom. Ne vidimo kako postojeća licenca može da onemogući druge ljude da doprinesu onome što smo mi uradili ili ovoj temi — nek postanu članovi Biblioteke i neka pišu za ovaj sajt, dobrodošao je svako ko voli istoriju i književnost i prilazi im pre svega s naučne tačke gledišta. Dalje, licenca dozvoljava prenošenje tekstova bez posebne dozvole — jedini uslov je da se tekst prenese takav kakav je ovde i da se navede izvor, što je najmanje što se može učiniti kao protivusluga za trud koji mi ulažemo za pisanje ovih tekstova, koje čak ni ne potpisujemo. S tim u vezi, ne vidimo nikakvu prepreku širenju besplatnog znanja. Takođe ne vidimo zašto se ne bi mogli praviti udžbenici s našim tekstovima, ako mi damo saglasnost za jedan takav projekat, a sigurno bismo dali… Tako da, Miloše, primedbe ti apsolutno ne stoje. ;)

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Unported