Статистике за децембар

02 Jan 2012 13:20

Током децембра настављен је раст посећености Историјске библиотеке. Имали смо 14.629 посета и 33.127 учитаних страница, што је 22,79% више посета и 4,95% више учитаних страница у односу на претходни месец. Додуше, известан пад доживео је број учитаних страница по посети што можемо да забележимо као негативан тренд. Скок смо доживели и у односу на децембар 2010. године: имали смо 50,23% више посета и 20,58% више учитаних страница. Током децембра најчитанији је био чланак о Сулејману Величанственом док је најчитанији кратак чланак такође о теми повезаној са овим османским владарем, тачније о његовом љубавном животу — Љубав закон мења. У децембру објавили смо два нова чланка:

  1. Јован VI Кантакузин
  2. Веруј или ћу те убити (књига)

Чланак о византијском цару Јовану VI Кантакузину уврстили смо међу препоручене чланке, док се други објављени чланак односи на историјску монографију која сагледава како су крсташи гледали на различите источњачке народе. Током децембра добили смо и један кратак чланак — француски научници и стварање Југославије, који сагледава како су француски интелектуалци разумели овај процес и под којим утицајима су била формирана њихова гледишта.

Нашу страницу на Фејсбуку до почетка јануара 2012. године прати 5.950 љубитеља историје а налог на Твитеру 32 корисника.

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Unported