Статистике за септембар

02 Oct 2011 19:01

Током септембра, како то обично бива после жарких летњих месеци, скаче посећеност Историјске библиотеке. У септембру забележили смо 8.026 посета и 23.247 учитаних страница. То је 46,38% више посета него претходног месеца и 17,90% више учитаних страница. Додуше, известан пад је доживео број учитаних страница по посети (читавих 19,45%). Најчитанији чланак током септембра био је чланак о светом Сави док је најчитанији кратак чланак, као и претходног месеца, Љубав мења законе, о односу између Сулејмана Величанственог и Рокселане. Током септембра добили смо седам нових чланака:

  1. Мирчета Ђуровић
  2. Миодраг Рајичић
  3. Лазар Ракић
  4. Миомир Дашић
  5. Божидар Шекуларац
  6. Андрија Лаиновић
  7. Видо Латковић

Током септембра добили смо и два нова кратка чланка: један о утицају Бајрона на Лазу Костића и други о улози Милици Николајевне Романов у дипломатији њеног оца, краља Николе. До краја септембра нашу страницу на Фејсбуку прати 5.595 љубитеља историје а налог на Твитеру 16 корисника.

У септембру смо такође представили рад Историјске библиотеке на научном скупу 11. Међународној научној конференцији о дигитализација културне и научне баштине, универзитетским репозиторијумима и учењу на даљину о чему више детаља можете прочитати у ранијој белешци.

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Unported