Статистике за август

03 Sep 2011 16:03

Ни током августа на Историјској библиотеци није била сезона одмора. Добили смо неколико интересантних новитета, а и параметри посећености указују да се ситуација мења набоље у односу на претходни месец. Током августа имали смо 5.483 посете током којих је учитано 19.717 страница. Током августа најчитанији чланак био је Сулејман I Величанствени, што је већ други месец да је на првом месту по читаности чланак о једном османском султану (током јула то је био чланак о Бајазиту I). Најчитанији кратак чланак насловљен као Љубав мења закон, има сличну тематику као и најчитанији чланак, и укратко говори о односу Сулејмана и Рокселане. Током августа добили смо пет нових чланака, један о интересантној античкој теми док су други наставак прошломесечног писања о црногорским историчарима и историчарима који су писали о црногорској историји:

  1. Виријатов устанак
  2. Јагош Јовановић
  3. Радоман Јовановић
  4. Јевто Миловић
  5. Новак Ражнатовић

Чланак о Виријатовом устанку уверстили смо међу препоручене чланке и већ првих дана по објављивању ушао је међу десет најчитанијих чланака претходног месеца. Током августа добили смо и један кратак чланак Винчаница, пут измишљење традиције, где је приказан пут идеје о винчанском писму од превазиђене научне хипотезе до квазинаучне теорије. До почетка септембра наша страница на Фејсбуку има 5.506 чланова, љубитеља историје. На Фејсбуку смо такође наставили да готово свакодневно објављујемо историјске занимљивости а планирамо да у наредном периоду уведемо и нове акције са садржајима Историјске библиотеке. Наш налог на Твитеру сада прати дванаест користиника.

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Unported