Статистике за април

претходна белешка:
Историјска библиотека на Б92

следећа белешка:
Статистике за мај

01 May 2011 07:35

Током априла Историјска библиотека је доживела благи пад посећености у односу на претходни месец. Наиме, током априла имали смо 8.811 посета током којих је учитано 31.077 страница, што је чак 18,70% мање посета него у марту али је притом број учитаних стрнаица благо порастао за 1,51%. То истовремено значи да је значајно порастао број учитаних страница по посети, за чак 26,28%. Такође бележимо раст у односу на исти месец претходне године. У односу на април 2010. број посета је скочио за 39,48% а број учитаних страница за 45,98%. Најчитанији чланак овог месеца је онај о српском краљу и цару Стефану Душану, што је први пут од почетка године да на првом месту по читаности није чланак о светом Сави. Најчитанији кратак чланак је легендарној биографији Марка Краљевића. Током априла добили смо једанаест нових чланака:

 1. Законик Стефана Душана цара српског (друго Новаковићево издање)
 2. Матије Властара синтагмат, издање Стојана Новаковића
 3. Законик Стефана Душана цара српског (прво Новаковићево издање)
 4. Милутин Јакшић
 5. Драгослав Јанковић
 6. Јован Васиљевић
 7. Зли дани
 8. Луновник
 9. Златоуст
 10. Златоструј
 11. Георгије Магарашевић

Чланак о Георгију Магарашевићу увршћен је међу препоручене чланке Историјске библиотеке. Током априла добили смо и тру нова кратка чланка са врло разноврсном тематиком: Египатски календар, Американаци, српски добровољци и Словенски тројански коњ. Наша страница на Фејсбуку достигла је број од 4.928 чланова. Такође, током априла увели смо низ техничких новина које превасходно олакшавају уређивање сајта а са друге стране започели смо промене насловне странице које ће, надамо се, резултирати новим и бољим изгледом Историјске библиотеке.

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Unported