Статистике за март

претходна белешка:
Трећи рођендан...

01 Apr 2011 11:18

У марту Историјска библиотека је прославила трећи рођендан, али по параметрима посећености март није био слављенички месец. Током марта имали смо 10.838 посета и 30.615 учитаних страница. У односу на кратки фебруар имали смо 2,09% више посета и 0,45% мање учитаних страница. Ипак ако овај март упоредимо прошлогодишњим можемо да будемо задовољни јер смо имали 9,64% више посета и 39,50% више учитаних страница, што начи да је порастао и број учитаних страница по посети, што је врло значајан параметар за процену читаности Историјске библиотеке. Као и претходна два месеца ове године најчитанији чланак је био чланак о светом Сави док је најчитанији кратак чланак онај о Марку Краљевићу у српском народном предању. Током марта добили смо девет нових чланака:

  1. Одевање Срба у Хабзбуршкој монархији 18. века
  2. Марко Вего
  3. Херман Вендел
  4. Ђорђе Борозан
  5. Јован Бојовић
  6. Василије-Венијамин Бороцки
  7. Момчило Зечевић
  8. Стојан Бошковић
  9. Споменици србски

Један од овомесечних чланака, о одевању Срба у Хабзбуршкој монархији у 18. веку увршћен је међу препоручене и већ се нашао међу десет најчитанијих чланака у марту. Такође смо добили и четири нова кратка чланка, сва са средњовековном тематиком: Богумили у Београду у 15. веку, Урбан и Василевс, Немањићи и црква Светог Николе у Барију и Луј IX Свети у крсташком походу. Читаност кратких чланака задржала је прошломесечни ниво од нешто више од 14% укупно учитаних страница. Наша страница на Фејсбуку достигла је број од 4.815 љубитеља историје.

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Unported