Неке техничке измене

претходна белешка:
Статистике за новембар

следећа белешка:
Статистике за децембар

24 Jun 2010 18:25

Овог месеца смо унели неколико техничких новина од којих су најважније сређивање и аутоматизовање садржаја уз помоћ "родитељских страна" (parent pages). Сада сваки чланак има путању испод наслова до своје матичне странице садржаја. Детаљна упутства како се нови чланци убацују у садржај дата су овде.

Друга новина јесте да смо променили ознаку за препоручене чланке. Сада, уместо оне дуге и непректичне линије имамо лепу бордо-сребрну звезду у десном горњем углу чланка, која, кад је кликнеш, води на страницу препоручених чланака. Елегантније и лепше.

И последња, али не мање важна новина јесу слике у сајдбаровима. Комплексним системом преусмерења и модула случајних страница успели смо да добијемо да кликањем на тренутну слику, посетилац буде одведен до одређене кратке приче или чланка. За сад се појављује 65 слика које воде ка свим кратким причама и појединим чланцима. Број ће се повећавати временом, у зависности од слободног времена које будемо имали да посветимо прављењу преусмерења. Осим тога, још увек чека око 150 слика на аплоудовање на сајт… Једног дана, не знамо ког, биће и то готово… :)

Због промене начина вођења дневника, свe белешке унете пре 24. јуна 2010. су премештене, тако да датум ове белешке показује датум кад је белешка премештена, а не кад је унета. Реални датум ове белешке је 24. децембар 2009.

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Unported