Историјска библиотека слави свој први рођендан!

претходна белешка:
Статистике за фебруар

следећа белешка:
Статистике за март

24 Jun 2010 17:49

b4dfmy

Март је месец који је врло битан за нас, јер овог месеца Историјска библиотека слави свој први рођендан. Тачније, 5. марта напунићемо годину дана постојања, период у коме смо покушали да покажемо да историја није, како је то проф. Радић рекао окамењена љуштура саздана од чињеница и датума, битака и владара, идеологије и религије већ да у сенци побројаних категорија неретко остаје скривен живот који је струјао, као и људи који су постојали, људи са својим манама и врлинама, па који, у најбољем случају, остају сведени на бројке или заогрнути синтагмом "ћутећа већина".

Покушали смо да покажемо историју кроз анегдоте, слике, занимљивости и документарне филмове као и да обрадимо теме које су изузетно занимљиве српској публици као што су то цртице из домаће или византијске историје или пак теме које су мање или веома ретко заступљене на Интернету на српском језику, као што је то случај са темама из шпанске историје. Надамо се да смо у томе барем донекле успели са ових 180 текстова колико је за годину дана изашло из тастатуре наших чланова који ће с несмањеним жаром наставити да попуњавају странице Библиотеке занимљивим садржајима који ће надамо се, као и до сада, наћи пут до својих читалаца. А вас, драги посетиоци, позивамо још једном да нам пишете о својим утисцима, као и да нам дате предлоге о темама о којима бисте волели да читате на страницама наше Библиотеке.

Такође бисмо желели да се захвалимо Викидоту и његовим члановима без чије сарадње и несебичне помоћи Библиотека не би била ово што јесте данас.

Због промене начина вођења дневника, свe белешке унете пре 24. јуна 2010. су премештене, тако да датум ове белешке показује датум кад је белешка премештена, а не кад је унета. Реални датум ове белешке је 1. март 2009.

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Unported