Енциклопедија српске историографије

Енциклопедија српске историографије је једнотомно енциклопедијско дело издато у Београду 1997. године. У изради дела учествовало је 350 аутора а приређивачи су били српски историчари Раде Михаљчић и Сима Ћирковић. Енциклопедија се састоји од 762 стране двостубачног текста формата 290×200 милиметара. Текст је подељен у три целине:

  • Приручна дела где се дају подаци о синтетичким прегледима српске прошлости, најзначајнијим издањима извора, историјској периодици и библиографијама.
  • у одељку Установе дају се подаци о научно-истраживачким установама које се баве историјско-научним истраживањима, музејима, архивима, заводима за заштиту споменика културе.
  • Најобимнији је део Истраживачи и писци где се дају подаци о 937 аутора који су писали о српској прошлости. Приређивачи су ограничили излагање на модерну историографију почев од Јована Рајића (1726—1801). Поред српских историчара обихваћени су и историчари других националности чији су радови значајни за српску историју.

Литература

  • Енциклопедија српске историографије, Београд 1997.
Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Unported